Thursday, 29 January 2015

ENERGIZING SOY PROTEIN-ESP


APA ITU ESP?
ESP ialah, energizing soy protein
Diperbuat daripada non -gmo soy.Maksudnya soya yang tidak ditukar kandungan genetik

SIAPA YANG BOLEH MINUM ESP?
-berumur 13 tahun ke atas
-ibu hamil
-berdiet /nak kurangkan berat
-diabetes
-kesuburan
-ibu bersalin/menyusukan bayi
-lelaki/wanita ada masalah kulit
1 tin ESP beratnya ialah 850 gram.

PANTANG LARANG ESP
-tak boleh diambil bersama vita lea
-alahan terhadap soya
-cyst/fibroid

CARA MINUM ESP
*tidak boleh lebih drpd 3 sudu besar setiap hari

Jika nak minum 2x, bancuh 2 sudu (pagi), 1 sudu (petang/mlm)

RESEPI ESP
1)esp+milo
2)esp+ovaltine+biskut chipsmore
3)esp+kurma+serbuk koko
4)esp+kurma+susu krim+biskut oreo
5)esp+performance drink
6)esp+meal shake
7)esp+susu strawbery..yummm2
8)esp+pisang
9)esp+buah mangga

INFO PENTING TENTANG ESP
Dalam satu tin ESP ada 30kg kacang soya..

Protein boleh diperoleh drpd dua sumber
1)haiwan(daging,ikan,susu,telur)
2)tumbuhan(kekacang, sayur n sumber kacang soya)
Protein dlm ESP tak diambil sepenuhnya drpd haiwan sbb semua protein drpd haiwan tu kita kena masak dulu even susu pun..bila dimasak dlm suhu yg tinggi..maka sumber protein dh takde..

KELEBIHAN ESP DARIPADA NON -GMO SOY

Sebab itu ESP adalah produk protein terbaik dalam pasaran..non GMO..maksudnya
1)shaklee guna kacang soya organik dan dipantau dibawah kawalan IPP (identity preservation program) dari penanaman hingga la proses penghasilan serbuk yang kita minum tu
2)proses guna air dalam kadar suhu yang rendah..kebanyakan dalam pasaran guna alkohol..bila guna alkohol akan kurangkan hingga 88% isoflavone (isoflavone ni bahan yg boleh kurangkan kanser dan penting dalam hormon serta jisim tulang..juga meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan kesihatan prostat)
3)proses ni tak mengekalkan minyak kacang soya tu sndiri sbb kalau hilang atau tiada minyak ni
akan jadi berasid

Ingin tahu lebih lanjut?
Hubungi saya di talian berikut 》
No.tel : 0139358351(Sms/wassap/call)
Email : Orkidgirlz_cute@yahoo.com

No comments:

Post a Comment