Thursday, 3 November 2016
AYAM GRILL KUAH KARI & BATANG SADERI
Ayam grill
Bahan-bahan
1 keping dada ayam
1 ulas bawang putih
1 sudu kecil lada hitam
minyak zaitun
garam
Cara-cara
1. Perap ayam dengan bawang putih , lada hitam dan garam semalaman atau 30 minit
2. Panaskan minyak zaitun dalam kuali non stick
3. Letakkan ayam yang telah diperap
4. Angkat bila dah masak
kuah kari
Bahan-bahan
1 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 ulas bawang merah (ditumbuk)
2 sudu serbuk kari
minyak masak
garam
Cara-cara
1. Panaskan minyak masak
2. Tumis bawang putih, bawang merah dan serbuk kunyit sampai garing
3. Masukkan sedikit air dan garam
4. Biarkan mendidih
5. Tutup api bila dah masak
Batang saderi
Potong batang saderi kecil-kecil, rebus dan toskan
sumber :Fb Nurulnabila Mohd Zaidi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment